Egyszerű ázsiai halleves receptHány személyre: 4 személyre
» 1 kiskanál
repceolaj» 4 gerezd
fokhagyma, finomra aprítva
» 35 dkg vékonyra szeletelt
kínai kel vagy napa
»
káposzta» 1 apró, piros húsú thai vagy serrano
» csili
paprika, kimagozva és átlósan vékonyra szeletelve
» 9 dl kész, ázsiai garnélalaplé
» 2 csomag garnélarákos ramen tészta
» 4 új
hagyma, vékonyra szeletelve, a díszítéshez
» 20 dkg apró, nyers garnélarák, megtisztítva
» és kizsigerelve
» 30 dkg fésúkagyló
Az olajat felforrósítjuk, a
hagymát, a kelt és a csilit 2 percig pároljuk benne. A rákalaplevet beletesszük, felforraljuk, és a ramen tésztát is hozzáadjuk. Lefedve 2 percig főzzük, amíg a tészta majdnem megpuhul. Ezután a rákokat és a kagylót adjuk hozzá, és 2-3 percig lassan főzzük. A levest új
hagymával díszítve kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>