Indonéz garnélás-csilis leves receptHány személyre: 4 személyre
» 1,5 l
víz» 2 szál
citromfű, a gyökér felőli része levágva,
» összezúzva és 2,5 cm-es darabokra vágva
» 3 szelet friss galangál, összezúzva
» 3-4 friss vagy mélyhűtött kaffer zöld
citromlevél
» 1 evőkanál tamarindkrém
» 1 evőkanál üveges ázsiai h
almártás
» 12 kis thai vagy 2 jalapeno, szára levágva,
» kimagozva és átlósan vékonyra felszeletelve
» 2 új
hagyma, átlósan felszeletelve
» 5 dkg sambal oelekre(piros csilikrém)
» 30 dkg nyers garnélarák, megtisztítva és kizsigerelve
» zöld
citrom, finomra aprított
koriander és pirított
» földi
mogyoró a tálaláshoz