A 
szalonnát kis kockákra vágjuk, a 
sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a vörös
hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük. A kel
káposztát kettészeljük, a külső leveleit eltávolítjuk, a torzsáját ék alakban kivágjuk, majd a 
káposztát megmossuk, és csíkokra vágjuk. A megmosott és megszárított libamellet feldaraboljuk. Egy tepsiben felhevítjük a 
vajat és a 
szalonnát, és a libahúsok mindkét oldalát átpirítjuk rajta. Hozzáadjuk az összevágott 
hagymát, a felkarikázott 
sárgarépát, és az egészet 10 percig együtt sütjük, majd a húst kivesszük az edényből. A visszamaradt zsiradékba beletesszük a kel
káposztacsíkokat, 
sóval, 
borssal ízesítjük, és hozzáadjuk a húslevessel elkevert 
paradicsompürét. A húsokat visszatesszük a tepsibe, ráöntjük a vörösbort, befedjük alufóliával, és fél óra alatt készre pároljuk.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>