A feldarabolt májat meglocsoljuk a borral, majd 
sózzuk, 
borsozzuk. A tésztát kinyújtjuk, egy pástétomformába tesszük, majd úgy levágjuk, hogy egy centis széle maradjon. Ezután befedjük a 
szalonnával, rárakjuk a májat, majd a 
szalonnát és a tésztát is ráhajtogatjuk. Vizes ecsettel átkenjük, majd a megmaradt téglalap alakú tésztát rátesszük, derejeszaggatóval díszítjük, két nyílást vágunk bele, és 
tojással megkenjük. 170 C-on 35-40 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. Eközben a bort és a vizet felforraljuk, hozzáadjuk a 
zselatint, majd ha langyosra hűlt a két nyíláson keresztül a pástétomba folyatjuk. Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. 
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>