Füstölt csirke receptHány személyre: 2-4 személyre
» 1 nagyobb csirke
» 4 ek. durva szemű tengeri
só, plusz fél tk.
» 1,5 ek.
vaj, felolvasztva
» fél tk. frissen őrölt fekete
bors» 1 nagy marék tölgyfaszilánk, 30 percre beáztatva
A csirkét
sózzuk meg 4 ek.
sóval, majd csavarjuk fóliába, és tegyük 1,5-2 órára hűtőbe. Vegyük ki a hűtőből, és mossuk le hideg
vízzel, és töröljük szárazra. Kívülről kenjük be olvasztott
vajjal, és fűszerezzük fél tk.
sóval és
borssal. Sütés előtt pihentessük még 20-30 percig. Készítsük elő a parazsat a grillsütőben. Csepegtessük le a faszilánkot, és tegyük a parázsra. Zárt sütőben süssük a csirkét 1 2/4-1,5 órát. Sülés közben forgassuk. 30-34 percenként 10-12 faszénbrikettet dobjunk a parázsra, hogy tartsuk a hőmérsékletet.
Amikor megsült csirke pihentessük még 10 percig, majd szeleteljük fel.
Elkészítési idő: 1,5-2 óra, plusz az érlelés
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>