Csirke jázmin rizzsel receptHány személyre: 4-6
» 6 kifilézett csirke-felsőcomb
»
só,
bors» 3/4 csésze thai páclé
» 30 dkg zsenge, héjastól ehető bor
só» 1 vékony csíkokra vágott csemege
paprika» Tálaláshoz:
» 2 csésze párolt jázmin
rizs» zsázs
Klopfoljuk ki a húst. Vágjuk a szeleteket 2-2 részre, és egy rétegben tegyük őket egy edénybe. Öntsünk rá annyi páclevet, hogy jól elfedje. Pácoljuk a hűtőben néhány órát.
Csomagoljuk a bor
sót 2 réteg alufóliába úgy, hogy kis csomagot kapjunk. Pároljuk meg a
rizst.
Készítsük elő a grillsütőt. Helyezzük a húst a beolajozott
rácsokra. Bor
sócsomagot toljuk a szélére. Süssük meg a húst, és közben kenegessük páclével. Bor
sót 4 percig grillezzük.
Tálaláskor keverjük össze a húst, bor
sót,
paprikát a rizzsel, és zsázsával díszítsük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>