Először az
epres szószt készítjük el. Az epret és a kristálycukrot egy edénybe tesszük. Kis lángon, folyamatos keverés mellett kb. 10-15 perc alatt darabos szószt, főzünk belőle. Vigyázzunk, mert könnyen leég! A kész szószt elosztjuk a poharak aljába, minden pohárba tegyünk egy púpos evőkanálnyit. Most maga a Panna Cotta, azaz a
tejpuding elkészítése következik. Félbevágjuk a vanília rudat, kikaparjuk a magjait, majd a magokat és a héjat is beletesszük egy fazékba az összes
tejjel és a
tejszínnel, valamint az őrölt kardamommal együtt. A kristálycukrot alaposan összekeverjük a
zselatinporral egy kis tálban. A
tejes keveréket közepes lángon felforraljuk. Ha felforrt a
tejes alap, zárjuk el a gázt, vegyük ki a vanília rudat, és öntsük bele a
zselatinos cukrot. Keverjük pár percig - legalább 5 perc -, míg a
cukor és a
zselatin teljesen fel nem oldódik. Egy finom szűrőn keresztül, az
eperszószra, a poharakba szűrjük a
tejpudingot. Ha megvagyunk, tegyük őket a hűtőbe, és hagyjuk 6 óra alatt meghúzni a
tejpudingokat. Fontos! A
tejpuding ilyenkor még hígan folyós! Ez ne ijesszen meg senkit, a hűtőben meg fog kötni! Ha kihűltek
mentalevéllel díszíthetjük őket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>