Kínai módra párolt tengeri hal receptHány személyre: 2 személyre
» 1 db megpucolt, kibelezett és kitisztított szürke tengeri hal, kb. 680 g
» 1/2 teáskanál
só» 1 ek étolaj
» 1 ek világos
szójaszósz
» 1 db vékony csíkokra vágott, nagy
sárgarépa» 4 db vékony csíkokra vágott új
hagyma» 1 ek frissen reszelt
gyömbérgyökér
» 1 ek szezámolaj (ízlés szerint)
» A díszítéshez:
» friss
korianderlevelek
A halak mindkét oldalán készíts négy nagy bevágást, és kívül belül dörzsöld be
sóval, étolajjal és a
szójaszósszal. Lefedve fél óra hosszára tedd hűtőbe. Egy nagy darab alufóliára terítsd a
sárgarépa, új
hagyma, és a
gyömbér felét. Erre tedd rá a halat, és szórd meg a maradék zöldségfélékkel, a
gyömbérrel, és öntsd rá a maradék pácot. Fedd le lazán alufóliával, és tedd egy kuktába. (ha nincs kuktád, 200°C- os sütőben, egy
vízzel teli edény fölé helyezve,
rácson is elkészítheted.) Fedővel vagy fóliával fedd le jó szorosan, 20 percig süsd, vagy míg a hal átfőtt. Ha használsz szezámolajat tedd egy kis lábosba, és melegítsd meg. Csöpögtesd a halra,
korianderlevéllel díszítsd.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>