» 27,5 dkg száraz fehér bab » fél vöröshagyma, felaprózva » 4 szelet fehér parasztkenyér » 2 ek. olívaolaj » 2 ek. aprított menta » só, bors
A babot éjszakára beáztatjuk, másnap pedig a hagymával együtt lábosba tesszük. Felöntjük vízzel, majd forrástól számított másfél órát főzzük, hogy teljesen megpuhuljon. Ezután a babot leturmixoljuk, hozzáadjuk a mentát és az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk. Eközben a kenyerek mindkét felét megpirítjuk, majd a pürét rákanalazzuk, és már kínálhatjuk is.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom