Vizet forralok, addig a félbe vágott
káposztából kivágjuk a torzsáját, lefejtünk néhány jókora levelet. A forró
vízbe beleszórunk 1 teáskanálnyi
sót és egy csipet majorannát, végül a lobogó
vízbe dobjuk a jókora
káposztaleveleket. Fedő alatt pár perc alatt megpároljuk a leveleket. Amíg puhulnak a
káposztalevelek, elkészítjük a tölteléket. Egy fej vörös
hagymát keskeny szeletekre vágunk és egy kis olajban a forró serpenyőben megpároljuk. Addig keskeny csíkokra vágjuk a
sonkát és a
hagymához dobjuk egy csipet majorannával ízesítve. 2-3 percig pirítjuk. Leszűrjük megpuhult
káposztát, és összeállítjuk a
káposztatekercseket. Tűzálló tálba sorban egymás mellé fektetjük a tekercseket. Most jöhet a mártás. Kb. 2 dl
tejet egy serpenyőben megmelegítünk és beleszórva a
chili con carne port, egy kézi habverővel simára keverjük a mártásunkat. Ha ezzel is megvagyunk, ráöntjük a mártást a tekercsekre és 10-15 perc alatt a sütőben készre sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>