Töltött paprika francia módon receptHány személyre: 2-3 személyre
» 25 dkg darált sertéshús
» 1 fej vörös
hagyma» 1 egész
tojás» zsemlemorzsa
»
só» ételizesitő
» olaj
» nyers, vagy fagyasztott
paprika »
tejföl
» 1
tojás sárgája
egy kevés olajban megfonnyasztjuk a vörös
hagymát, majd beletesszük a darálthúst, és addig kavargatjuk amíg teljesen elveszti a nyers szinét,
sózzuk, és egy pici ételízesitőt is tehetünk bele, beleütünk egy
tojást, összekeverjük, és mivel egy kis levet ereszt annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, hogy jó kis masszát kapjunk. a félbevágott
paprikákat púpozottan megtöltjük a masszával, (a fagyasztott
paprikát nem kell teljesen kiolvasztani), amikor minden
paprikát megtöltünk tepsibe tesszük amit egy picit ki
zsírozunk. egy pohár
tejfölbe teszünk egy pici
sót és belekeverünk egy
tojás sárgáját, a megtöltött
paprikákat ezzel meglocsoljuk és szép pirosra sütünk. Nagyon finom és kb fél óra alatt kész. Nyáron amikor színesek a zöld
paprikák különösen mutatós.
Szerző:
ollári csabáné Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>