» 4 szelet halfilé - afrikai harcsa, harcsa, fogas, tengeri hal - egyenként kb. 15 dkg-os » só » 10 dkg vaj » 4 gerezd fokhagyma » fél csok. petrezselyem » 4 evők. finomliszt » 2-3 tojás » 6-8 evők. zsemlemorzsa » olaj
A halat megtisztítjuk, kis barázdákat vágunk, nagyobb szeletekre szeljük és sóval bedörzsöljük.
A vajat összedolgozzuk a préselt fokhagymával, a felszeletelt petrezselyemmel, sóval ízesítjük. Ezt a masszát jól elegyengetjük a halszeleteken, majd felgöngyöljük. A tekercseket panírozzuk a lisztben, a felvert tojásban és a zsemlemorzsában. Ezt a műveletet megismételjük. Forró olajban 6-8 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom