Előkészítési idő: 10 perc
Teljes elkészítési idő: 2 óra
Az inas részeket és a zsiradékot távolítsuk el a steakről, majd 2 cm-es kockákra daraboljuk fel. A fűszeres
lisztben forgassuk meg, hogy a panír vékonyan bevonja. Rázzuk le a felesleget.
2 cm-es négyzetekre vágjuk fel a
szalonnát. Az olajat egy nagy edényben forrósítsuk fel és hirtelen süssük meg közepes hőfokon. Az edényből szedjük ki és a húst tegyük bele és adagokban jól barnítsuk meg. Az edényből vegyük ki a húst és tegyük félre. Süssük meg a
hagymákat aranybarnára az edényben.
A
szalonnát és a húst rakjuk vissza az edénybe a maradék hozzávalókkal együtt. Miután felforraltuk lassú tűzön, fedő alatt másfél órán át időnként megkeverve főzzük. (vagy addig, amíg a hús meg nem puhul) A babérleveleket tálalás előtt szedjük ki.
Eltarthatóság:
Akár 3 napig is eltartható egy légmentesen záródó edényben.
Tápértékek adagonként:
40g fehérje, 7g
zsír
5 g szénhidrát, 1g élelmi rost
90mg koleszterin, 1150kJ(275kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>