180°C-ra melegítsük elő a sütőt. (gázsütőnél 4-es fokozat)
Az inas részeket és a zsiradékot vágjuk le a csirkéről. Egy vastag aljú serpenyőben forrósítsuk fel az olajat és közepes hőmérsékleten a csirkéket adagokban barnítsuk meg. Az olajat papírkendővel itassuk fel, majd a csirkéket egy tűzálló jénai tálba tegyük.
A
hagymát, a
fokhagymát és a csiperkét tegyük a serpenyőbe és 5 percig főzzük, vagy amíg megpuhul. A
paradicsommal és a
kakukkfűvel keverjük a csirkéhez.
A csirkehúslét, a
paradicsompasztát és a
fehérbort elegyítsük össze és öntsük a csirkére. Süssük egy órán át fedő alatt.(ill., amíg megpuhul és átsül a csirke)
Tipp:
Hagyjuk állni egy éjszakán át a hűtőben, így az ízek összeérnek.
Tápértékek adagonként:
60 g fehérje, 12 g
zsír
6 g szénhidrát, 2 g élelmi rost
125 mg koleszterin, 1710 kJ (410 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>