180°C-ra melegítsük el? a süt?t. (gázsüt?nél 4-es fokozat)
Az inas részeket és a zsiradékot vágjuk le a csirkér?l. Egy vastag aljú serpeny?ben forrósítsuk fel az olajat és közepes h?mérsékleten a csirkéket adagokban barnítsuk meg. Az olajat papírkend?vel itassuk fel, majd a csirkéket egy t?zálló jénai tálba tegyük.
A
hagymát, a
fokhagymát és a csiperkét tegyük a serpeny?be és 5 percig f?zzük, vagy amíg megpuhul. A
paradicsommal és a
kakukkf?vel keverjük a csirkéhez.
A csirkehúslét, a
paradicsompasztát és a
fehérbort elegyítsük össze és öntsük a csirkére. Süssük egy órán át fed? alatt.(ill., amíg megpuhul és átsül a csirke)
Tipp:
Hagyjuk állni egy éjszakán át a h?t?ben, így az ízek összeérnek.
Tápértékek adagonként:
60 g fehérje, 12 g
zsír
6 g szénhidrát, 2 g élelmi rost
125 mg koleszterin, 1710 kJ (410 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>