El?készítési id?: 40 perc
Teljes elkészítési id?: 15 perc
A
lazacszeletek becsomagolásához vágjunk fel egy süt?papírt. 230°C-ra (gázsüt?nél 8-as fokozat)melegítsük el? a süt?t. A
szezámmagokat kissé pirítsuk meg.
A
lazacokat mossuk meg és itassuk ?ket szárazra papírtörl?vel. A
lazacszeleteket rakjuk a süt?papír közepére.
Vékony szeletekre vágjuk fel a
gyömbért. Az új
hagymákat és a
zellerszárakat vágjuk fel rövid darabokra, majd hosszában finom csíkokra. Mindegyik
lazacszeletre rakjunk a
zeller és új
hagymacsíkokból és a
gyömbérszeletb?l is.
Egy kis edénybe keverjük össze a mirint, a dashigranulátumot és a tamarit. Melegítsük fel lassan, míg a granulátum szétolvad. A
lazaccsomagokra csepegtessük és szórjuk meg
szezámmaggal. A
lazacokat óvatosan csomagoljuk be. Hajtsuk fel a süt?papír széleit, nehogy a lé kifolyjon. 12 percig süssük a csomagokat egy süt?tálra helyezve. (vagy amíg meg nem puhulnak) Ha a hal megsült, a süt?papír felpuffad. Ne süssük túl, mert a
lazac könnyen kiszárad. Tálaljuk rögtön, különben tönkremehet a hal.
Megjegyzés:
A dashi a tamari és a mirin keleti élelmiszereket árusító szaküzletben szerezhet? be.
Tápértékek adagonként:
20 g fehérje, 11g
zsír
0g szénhidrát, 0,5 g élelmi rost
85mg koleszterin, 935kJ (225kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>