Csokoládés barna sütemény receptHány személyre: 18 szelet
» étolajspray
» 120 g sima
liszt» 1 teáskanál süt?por
» 90 g
kakaópor
» 2 egész
tojás» 310 g por
cukor» 2 teáskanál vaníliaeszencia
» 2 ev?kanál növényi olaj
» 200 g
zsírszegény natúr krémtúró
» 140 ml
almapüré
» por
cukor, a te
tejére beszóráshoz
El?készítési id?:15 perc
Teljes elkészítési id?:30 perc
1. 180°C- ra melegítsük el? a süt?t (gázsüt? esetén:4- es fokozat). Egy 30x20 cm- es süt?formát fújjunk be olajspray- al, és béleljük ki az alját süt?papírral.
2. Egy nagy tálba szitáljuk át a sima- és a kukorica
lisztet, süt?port,
kakaóport. Egy másik tálba dolgozzuk össze a
tojásokat, a cukrot, a vaníliaeszenciát, az olajat, a krémtúrót (fromage frais) és az
almapürét. Terítsük szét a masszát az el?bb el?készített süt?formára, kb. 30 percig süssük, ill. addig, amíg a sütemény közepébe beleszúrunk egy fogpiszkálót, és nem ragad rá semmi.
3. A sütemény közepe kicsit megfog ereszkedni, h?lés közben. 5 percig hagyjuk a süt?lapon, aztán helyezzük süt?
rácsra, hogy kih?ljön. Por
cukorral hintsük meg a te
tejét, szeleteljük fel, és tálalhatjuk is.
Tápérték adagonként:
2,5 g fehérje, 3,5 g
zsír
2,5 g szénhidrát, 5 g élelmi rost
20 mg koleszterin, 595 kJ (140 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>