A póré
hagymát megtisztítjuk, megmossuk és felszeleteljük. Az olajat felforrósítjuk, és a pórét 5 percig dinszteljük. Felöntjük a levessel, és 10-15 percig lassú tűzön főzzük.
a
vajat megolvasztjuk, a
lisztet megpirítjuk rajta, majd kevergetés mellett felöntjük
tejjel. Felforraljuk, és 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a pórét a főzővizével együtt, összekeverjük, és hagyjuk hűlni. A masszából golyókat formázunk, majd
tojásba mártjuk, és a zsemlemorzsába.
Az olajat felhevítjük és a golyókat megsütjük. Tálalás előtt megszórjuk
petrezselyemmel.
Elkészítési idő: 10 perc, főzés és sütés nélkül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>