Pikáns szalámis muffin receptHány személyre: 12 darabhoz
					» 10 dkg szalámi
» 10 dkg konzerv fehér bab
» 1 fej 
mogyoróhagyma» 1 ek. 
vaj» 25 dkg 
liszt» 2 tk. 
oregánó» 
só és 
bors» 2 és fél sütőpor
» fél tk. szódabikarbóna
» 1 
tojás» 0,6 dl étolaj
» 1 ek. 
ecet» 3 dl író
» szeletelt szalámi és kerti zsázsa a díszítéshez				
 
				
					A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A muffinformát kibéleljük papírral. A szalámit apróra kockázzuk. A babot lecsepegtetjük. A 
hagymát finomra vágjuk, majd felforrósított 
vajon megfuttatjuk.
A 
lisztet összekeverjük a szalámival és a babbal. Hozzáadjuk a 
hagymát, a sütőport, a szódabikarbónát és az 
oregánót. Sózzuk és 
borsozzuk.
A 
tojást felverjük és elkeverjük az olajjal, az 
ecettel és az íróval. Hozzáadjuk a 
lisztes keveréket, és jól elkeverjük.
A tésztát beletöltjük a formákba, majd 20-25 perc alatt megsütjük. 
Szalámiszeletekkel és zsázsával tálaljuk.
Elkészítési idő: 50 perc.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>