A rumba áztasd be a mazsolát.A 
rizs öblítés után szórd a forralt 
tejbe.
cukorral ízesítsd, majd lassú tűzön, kevergetve főzd puhára.Fedő alatt,saját gőzében hagyd pihenni.Csepegtesd le a 
szilvabefőttet, magozd ki a 
szilvákat.A befőttlevet a fele 
szilvával és a búzakeményítővel főzd fel,és turmixold habosra.Add hozzá a többi 
szilvát is.A 
tojássárgájákat,vaníliás cukrot, és a leszűrt mazsolát keverd a 
rizshez, és óvatosan keverd bele a fehérjéből vert habot is. (A maradék mazsolás rummal gazdagíthatod a 
szilvaöntetet.) Méretes serpenyőben forrósíts 
vajat, a massza harmadát simítsd bele, süsd meg benne aranysárgára. Lapáttal vágd darabokra, fordítsd át őket, és rázogatva piríts tovább.Ha már szép a színe, tedd ki tálra, és folytasd a sütést, amíg a masszából van. Meleg 
szilvaöntettel, és por
cukorral tálald.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>