Diabetikus mézeskalács receptHány személyre:
» 1/2 üveg
mézpótló (DIABET diabetikus édesség
méz helyett)
» 5 dkg Rama
margarin» 2
tojás» 2 csapott ev?kanál Canderel édesít?por
» 1 teáskanál ?rölt
fahéj» 1 csapott kávéskanál ?rölt
szegf?szeg» 1 púpos teáskanál süt?por (vagy szódabikarbóna)
» 40 dkg
liszt» darabolt dióbél (vagy
mogyoró,
mandula)
» 1
tojásfehérje a bekenéshez
Egy tálban a
mézpótlót és a Rama
margarint meglangyosítjuk. Egy másik edényben az édesít?port kikeverjük a
tojásokkal, majd hozzáadjuk a süt?port, a
fahéjat és a
szegf?szeget, együtt jól összedolgozzuk, és hozzáöntjük a langyos, Rama
margarinos „
mézhez”. Együtt újból jól összedolgozzuk.
Végül hozzáadjuk a
lisztet, és jól összegyúrjuk a tésztát (ha úgy érezzük, hogy nagyon ragad, adjunk még hozzá
lisztet). Takarjuk le konyharuhával, és szobah?mérsékleten pihentessük legalább fél napon keresztül.
Ki
lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki kb. fél cm vastagságúra, és szaggassuk ki különböz? formákkal. Süt?papírral kibélelt tepsibe rakjuk a kiszaggatott darabokat, megkenjük
tojásfehérjével, és díszítésként a közepükbe kissé belenyomunk 1-1 diódarabot (vagy 1-1 szem
mogyorót,
mandulát). Forró süt?ben
mogyoróbarnára megsütjük, b? 5 perc alatt megsül. Ünnep el?tt egy héttel már elkészíthet?, fém dobozokban jól tárolható.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>