Áfonyatorta receptHány személyre:
» A rázott tésztához:
» 250g teljes ?rlés? tönykölybúza
liszt» 2 csapott teáskanál süt?por
» 120g barna
cukor» 1 csipetnyi
só» 2
tojás» 8 ev?kanál (100ml)
tej» 5 ev?kanál (50ml) dióolaj
» 3 ev?kanál étolaj
» A te
tejére:
» 300g mélyh?tött áfonya
» A meghintéshez:
» por
cukor
A
lisztet elkeverjük a süt?porral egy jól záródó 3L-es edényben. A
sót, cukrot,
tejet, dió-és étolajat,
tojást hozzáadjuk, majd szorosan lezárjuk az edényt a fedelével. 15-30 másodpercig többször összerázzuk er?sen, hogy jól összekeveredjenek a hozzávalók.
Az egészet kever?kanállal vagy habver?vel átkeverjük, hogy az edény falára tapadt tésztaszemcsék is belekeveredjenek. A tésztát ezután egy 30 cm átmér?j? kikent t?zálló formába öntjük és a fagyasztott áfonyát rászórjuk. A süt?
rácsára tesszük a formát.
Fels?/al
só h?fok: kb. 180°C (el?melegítve)
légkever?s süt?nél: kb. 160°C (el?melegítés nélkül)
gázsüt?nél: 2-3-as fokozat (el?melegítés nélkül)
sütési id?: kb. 35 perc
A tortát a sütemény
rácsra helyezett formában hagyjuk kih?lni. Tálalás el?tt porcukrozzuk.
Ötlet:
Még jobb az áfonyatorta, ha
tejszínes
tojáslik?rrel kínáljuk. Ehhez 250 ml
tejszínb?l kell kemény habot verni és elkeverni 3 ev?kanál
tojáslik?rrel.
Sütési id?: kb. 35 perc
Összesen:
47g fehérje, 100g
zsír
372g szénhidrát
11 257 kJ, 2687 kcal
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>