Gyümölcszselés torta vaníliaöntettel receptHány személyre:
» A rázott tésztához:
» 150 g búza
liszt» 3 csapott teáskanál sütőpor
» 100 g finom szemcséjű
cukor» 1 tasak vanillin
cukor» 4
tojás» 4 ek étolaj
» 2 ek
ecet» A te
tejére:
» 2 tasak erdeigyümölcs- ízű zselépor
» 250 g vaníliaízű desszertöntet
A tésztához a sütőporral elkevert
lisztet jól záródó 31 cm- es edénybe szitáljuk. Belekeverjük a cukrot, a vanillincukrot, hozzáadjuk a
tojást, étolajat,
ecetet, majd lezárjuk az edényt.
15- 30 másodpercig erősen rázzuk, hogy a hozzávalók jól elvegyüljenek, és habverővel vagy keverőkanállal jól elkeverjük, hogy az edény falára tapadt tésztaszemcsék is belekeveredjenek. Ezután a tésztát 26 cm átmérőjű jól kikent,
lisztezett gyümölcsformába töltjük, és az al
só sütő
rácsra helyezzük. Felső/al
só hőfok:kb. 180°C (előmelegítve) Légkeverős sütőnél:kb. 160°C (előmelegítve)
Gázsütőnél:2- 3- as fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: 20- 25 perc
A tortalapot- sütés után azonnal- sütőpapírral fedett sütemény
rácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni.
A tasakon leírtak alapján elkészítjük a gyümölcszselét.
A zselét a tortalapra simítjuk, és kb. 1 órát hideg helyen tartjuk. Evőkanállal elosztjuk rajta a vaníliaöntetet, és máris tálalható.
Összesen:
61 g fehérje, 86 g
zsír,
300 g szénhidrát
9685 kJ, 2313 kcal
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>