A
tojásfehérjéket egy tálba tesszük, és felverjük, hogy egy kemény habot kapjunk. Ekkor beleadagoljuk a cukrot, és közben folyamatosan elkeverjük. A
zsírpapírból kivágunk két 25 cm átmérőjű kört, és ezekre olajat kenünk. Erre tesszük rá a kemény habot, majd a nyitott sütőnél hagyjuk megszáradni. Ezután leszedjük a
zsírpapírt róluk, és hűlni hagyjuk. Eközben a
tejszínt egy tálban felverjük, majd hozzáadjuk a
konyakot és a vaníliás cukrot. Ennek a krémnek az egyharmadát az egyik habra kenjük, majd rátesszük a málna egyharmadát. A málnára helyezzük a másik lapot, majd ezt is bekenjük a krémmel. A felső lap közepére tesszük a maradék málnát. Végül a megmaradt krémet nyomózsákba tesszük, és így díszítjük a tortát.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>