A
vajat habosra verjük 150 g
cukorral, 1 vaníliás
cukorral, majd hozzákeverjük a
tojássárgájákat. Ezután a
mandulát összekeverjük a megmaradt vaníliás
cukorral, 100 ml
tejszínnel, a
tejjel és a rummal, majd ebbe a lébe mártjuk a babapiskótákat. Egy kapcsos tortaforma oldalát kibélelünk alufóliával és egy tálra tesszük. Ezután a mártott babapiskótákból egy réteget rendezünk alulra. A réteget megkenjük a krémünk felével, majd erre rápakoljuk a megmaradt babapiskótákat. A megmaradt krémünkkel befedjük ezt a réteget is és 5-6 órára hűtőbe tesszük a süteményt. Ezután levesszük a formát. A
tejszínből és a maradék
cukorból kemény habot verünk és a hab felét habzsákba töltjük. A többi habbal bevonjuk a tortát, majd a nyomózsákkal feldíszítjük a tortát és koktélcseresznyékkel fokozzuk a látványt.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>