A
tojásokat(2 evőkanálnyi
tojásfehérjét félreteszünk) felverjük a
cukorral, a vaníliás
cukorral, 1-2 evőkanál
vízzel, a kétféle
liszttel és a sütőporral. Az így kapott lágy masszát ki
vajazott, ki
lisztezett virág alakú tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 150-180°C-on 60-85 percig sütjük. Az átszűrt lekvárt összekeverjük a likőrrel, 1 teáskanál
vízzel és a rummal, majd az egészet felforraljuk. Az így kapott sziruppal megkenjük a már kihűlt piskótánkat. A félretett
tojásfehérjét összekeverjük a por
cukorral és egy kevéske
vízzel, majd a mázat sütőpapír nyomózsákba töltjük és feldíszítjük vele a tortát.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>