A 4
tojást 4 evőkanál meleg
vízzel felverjük, majd hozzáadunk 125 g cukrot, egy vaníliás cukrot, a sütőport, 25 g
kakaóport, a búza
lisztet és 50 g kukorica
lisztet, majd az egészet alaposan összekeverjük. A tésztamasszát ki
vajazott, kibélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180-200°C-on 10-15 percig sütjük. Egy kevéske
vajat felolvasztunk és belekeverünk 25 g cukrot, majd szép barnára pirítjuk. Ezután beletesszük az aprított
mandulát, majd
vajazott sütőlapra öntjük. Miután megkeményedett, darabokra törjük. A megmaradt kukorica
lisztet és cukrot összekeverjük 5 evőkanál
tejjel, a többi
tejet felforraljuk, majd belekeverjük a
lisztes-cukros keveréket. Ezután ismét felforraljuk az egészet és a tűzről levéve pihentetjük., majd belekeverjük a megmaradt
vajat. 3 evőkanállal az előbb készített krémből összekeverünk a megmaradt
kakaóporral és nyomózsákba töltjük. A feketeribizli-zselét összekeverjük a rummal és megkenjük vele a tésztánkat, majd a krém kétharmadát is rákenjük. Ezután a tésztánkat 6 db kb. 5 cm széles csíkra vágjuk fel. Az első csíkot csiga alakban feltekerjük és a tálra rakjuk az oldalára. A többi csíkot szépen rátekerjük a csigánkra. A maradék krémmel bevonjuk a torta felszínét és egy villával becsíkozzuk a te
tejét, majd a nyomózsákba töltött krémmel díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>