A
lisztkupac közepére mélyedést készítünk és beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a
sót, a
citromhéjat és 1-2 evőkanál vizet. Ezután 250 g felszeletelt
vajat és a marcipánt is hozzáadjuk és az egészet tésztává gyúrjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. A tésztánkat 6 részre osztjuk és mindegyiket 28 cm-es körré nyújtjuk a tortaformát használva. Ezután egy felvert
tojással mindegyiket megkenjük. Sütőpapíros tepsiben és előmelegített sütőben 200°C-on 8-10 percig sütjük mindegyiket. A megmaradt
vajat a
tojásokkal együtt habosra verjük, közben a
mogyorós
csokoládékrémet gőz felett megolvasztjuk, majd a
vajhoz keverjük. Mindegyik lapot megkenjük a
csokoládés krémmel és egymásra rakjuk őket, majd rákenjük a maradék krémet, végül 1 órára hűtőbe tesszük az egészet. A gőz fölött megolvasztott
csokoládéval bevonjuk a torta felszínét és a felkínálás előtt egy napot a hűtőben pihentetjük a tortánkat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>