Az egész
tojásokat felverjük 3 evőkanál meleg
vízzel, majd hozzáadunk 150 g cukrot, 1 vaníliás cukrot, a búza- és kukorica
lisztet és a sütőport. Az egészet alaposan összekeverjük. Kibélelt tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180-200°C-on 20-30 percig sütjük. Miután elkészült és kihűlt, 3 egyforma szeletre vágjuk. A pudingot a csomagolása szerint elkészítjük 50 g
cukorral és a tűzről levéve hozzáadjuk a rumot, majd hűlni hagyjuk. 15 g
vajat és a megmaradt cukrot felhevítjük, majd a
cukor barnulásánál beletesszük az aprított
mandulát. Ezután meg
vajazott sütőlemezre öntjük, hagyjuk kihűlni, majd sodrófával összetörjük. A megmaradt
vajat belekeverjük a pudingba és a krém egyik felébe belekeverjük a
grillázs egyik felét. A lecsöpögtetett
ananászt darabokra vágjuk és 16 darabot félrerakunk. Az első tésztalapot megkenjük lekvárral és rátesszük az
ananászdarabokat, majd rákenjük a
grillázsos krém egy részével. Erre tesszük a második lapot és megkenjük a maradék
grillázskrémmel. A te
tejére tesszük az utol
só lapot és a vaníliakrémmel bevonjuk a torta felszínét(egy részét a krémnek nyomózsákba tesszük). Egy késsel kijelöljük a 16 szeletet és minden szeletet a krémmel és egy ananásszal díszítünk. A megmaradt
grillázskrémet a torta oldalára kenjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>