Az apróra tört
csokoládét gőz felett, folyamatosan keverve megolvasztjuk. A tűzről levéve hozzáadagoljuk a
tojássárgájákat és 50 g cukrot, majd jól összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőpor és a
liszt keverékét. A
tojásfehérjékből vert kemény habot óvatosan beleforgatjuk a keverékbe. A ki
vajazott és kibélelt 28 cm-es, kerek tortaformánkba töltjük a tésztát és előmelegített sütőben 150°C-on 45 percig sütjük. A
tejszínt felverjük a megmaradt
cukorral és a vaníliás
cukorral. Az elkészült kemény habot habzsákba töltjük. A megmosott és megtisztított málnát összekeverjük a maradék
tejszínnel, majd a tortára kenjük. A habzsákkal díszítünk és megszórjuk
csokoládéforgáccsal és málnaszemekkel a tortát.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>