175 g
lisztből kupacot készítünk mélyedéssel a közepén, majd beletesszük a porcukrot, a
sót, 3 evőkanál hideg vizet és a szeletelt
vajat. Alaposan összegyúrjuk, majd 1-2 óráig pihentetjük. A tésztát kinyújtjuk úgy, hogy egy kerek tortaformát kibélelhessünk vele, ezután megszurkáljuk villával a tésztát. A lecsöpögtetett
ananászt elterítjük a tészta te
tején. A megmaradt
vajat habosra verjük a
cukorral, a vaníliás
cukorral, a
tojássárgájákkal, a
mandulával és a
liszttel. A kemény habbá vert
tejszínt is óvatosan beleforgatjuk a masszába, továbbá a kemény habbá vert
tojásfehérjét is. Az így kapott keveréket az
ananászok te
tejére öntjük. Előmelegített sütőben 180-200°C-on 40-45 perc alatt készre sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>