» A tésztához: » 200 g liszt » 100 g vaj » 150 g porcukor » 1 citrom » 1 tojássárgája » egy csipet só » A töltelékhez: » 1 üveg meggybefőtt » 1 csomag vaníliás cukor » 2 ek. porcukor » 1 citrom reszelt héja » 1 kávéskanál őrölt fahéj » 2 ek. édes morzsa
A lisztet összedolgozzuk a porcukorral, a vajjal, a citrom reszelt héjával és a sóval. Ha már homogén a tészta letakarjuk és 1-2 órára hűvös helyre tesszük. Ezután félbe vágjuk és az egyik felét kinyújtjuk és sütőpapírral kibélelt piteformába tesszük. Előmelegített sütőben negyed óra alatt elősütjük.
A töltelék hozzávalóit jól összedolgozzuk, a tésztára kanalazzuk és a maradék tésztából rácsokat képezünk és ezzel fedjük be a pitét.
Előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom