A sütőt 175 C-ra előmelegítem és a muffin sütőformát ki
vajazom. A darabokra tört étcsokit gőz fölött felolvasztom megvárom míg kihűl. Egy nagy tálban robotgéppel összekeverem a
gesztenyepürét, a csokit, a puha
vajjal, a rummal, a lekvárral, a
cukorral meg a
tojások sárgájával. Ezt követően a
tojások fehérjéjéből kemény habot verek. Egy csöppnyi
sóval ízesítem. A
lisztben elvegyítem a sütőport. A sűrű,
gesztenyés keverékbe óvatosan belekeverem a
tojáshab ¼-ét, majd hozzáadom a többi
tojáshabot is, de csak óvatosan, nehogy megtörjön a hab. Ezek után jöhet a sütőporos
liszt, és már készen is vagyunk. A masszát elosztom a sütőformába és 30-35 perc alatt megsütöm őket. Tálaláskor te
tejükre egy kis
tejszínhabot adagolok.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>