A
tojássárgáját a
cukorral és a vaníliás
cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk kanalanként a mascarponét, majd a krémet leh?tjük.
A süt?t 180°C-ra el?melegítjük. A muffinsüt? mélyedéseibe papírformákat teszünk, vagy be
lisztezzük, ki
vajazzuk ?ket.
Egy tálban összekeverjük a
lisztet, a
kakaóporté, a kapucsínóport, a süt?port, a szódabikarbónát és egy csipet
sót.
Egy másik tálban kissé felverjük a
tojást, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, az olajat, a krém
sajtot, és az írót.
A
lisztes keveréket a masszához adjuk, és habver?vel, fakanállal addig keverjük, amíg az összes hozzávaló nedves nem lesz.
A süt?forma mélyedéseit háromnegyedig töltjük tésztával. Betesszük kb. 25 percre a süt? középs?
rácsára, és aranybarnára sütjük. Miután kivettük a süt?b?l, 5 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a formából és hagyjuk kih?lni ?ket. Mascarponekrémmel díszítve tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>