Verjük félkeményre a
tojásfhérjéket, majd dolgozzuk össze a finomra ?rölt
mandulával, a
cukorral és a
citrom reszelt héjával. A tört
mandulát kicsit szárítsuk meg, majd szórjuk 1 cm vastagságon egy el?készített deszkára. Az elején készített masszából szakítsunk sütemény nagyságú darabokat egy ev?kanállal, majd egyenként forgassuk bele a kiterített
mandulába, és lazán nyomkodva formázzunk bel?le szélesebb kifliket. Mindegyik közepébe nyomjunk egy mélyedést, és töltsük meg baracklekvárral. Helyezzük ki
zsírozott,
liszttel meghintett süt?lapra, és közepesen meleg süt?ben süssük meg. Ezután vegyük ki a süt?b?l, és kenjük meg melegen a jól kikavart por
cukor,
tojás és
citromlé keverékével.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>