Sütőt előmelegítjük. Formát ki
vajazzuk és beszórjuk
mandulaforgáccsal. Aszalt és cukrozott gyümölcsöket, a
mogyorót és
csokoládét felaprózzuk, majd az egészet összekeverjük a rummal.
tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés
sóval felverjük, majd 90 g
cukorral kemény habbá verjük.
vajat kikeverjük a por
cukorral, vaníliás
cukorral, reszelt
citromhéjjal és a
tojássárgájákkal. Belekeverjük a rumba pácolt gyümölcsöket.
liszthez hozzáadjuk a sütőport. Felvert hab 1/3-át a
vajas krémhez keverjük, majd belekeverjük a
lisztet és a maradék habot. Masszát a formába és 1 órán át sütjük. Por
cukorral szórjuk meg.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>