Töltött fonott kalács receptHány személyre: 4-6
» 3 dkg élesztő
» 3 dkg
cukor» 3 dl
tej» 30 dkg
liszt» 2
tojás» 2 vaníliás
cukor» 3 dkg Rama
margarin» csipet
só» Máktöltelék:
» 15 dkg darált mák, 4 ek.
tej, 4 dkg por
cukor» Diótöltelék:
» 15 dkg darált dió, 4 ek.
tej, 4 dkg por
cukor» 2 vaníliás
cukor, 1/2
citrom reszelt héja
» 5 dkg mazsola
» Túrótöltelék:
» 15 dkg túró, 1 kávéskanál vanília ízű pudingpor
» 4 dkg por
cukor, 2 dkg Rama
margarin» 2
tojássárgája, 1/2
citrom reszelt héja
» 5 dkg mazsola
Az éleszőt egy kevés cukros
tejben, egy evőkanál
liszttel megkelesztjük. A maradék
tejjel elkeverjük a
tojásokat, a vaníliás cukrot és a
sót. A Rama
margarint felolvasztjuk, és a
tojásos masszával és az élesztővel együtt a liszhez öntjük, jól összegyúrjuk, majd 40 percig állni hagyjuk.
Elkészítjük a töltelékeket, majd kinyújtjuk a tésztát, hosszában 3 egyenlő csíkra vágjuk, a csíkokat megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük őket. Ezután a 3 rudat összefonjuk.
Egy kuglófformát kikenünk, majd a fonatot beletesszük és ismét megkelesztjük. A te
tejét egy felvert
tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben, 200 fokon, 50-60 percig sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>