A
tojások sárgáját a
kakaóval,
tejjel, és a
cukor felével kikeverjük. A
cukor másik felével habbá verjük a
tojásfehérjét, majd belekeverjük a
lisztet és a
kakaós masszát. Egy sütőlemezt ki
vajazunk, megszórjuk
cukorral, a tésztát ráöntjük, majd alacsony hőmérsékleten, 10-12 percig sütjük. Nedves konyharuhára boríjuk, és feltekerjük.
Töltelék készítése: a Rama
margarint kikeverjük a vaníliás
cukorral,
kakaóval és a
sóval. Hozzáadunk néhány kanállal a meggybefőtt levéből és a rumot. Végül a
gesztenyemassza 3/4 részével habosra keverjük.
A piskótát kiterítjük, majd a krém 2/3 részével megkenjük, rátesszük a meggyet, és feltekerjük. Hűtőben pihentetjük egy napig. Utána a maradék krémmel bevonjuk. A
gesztenyemassza 1/4 részéből kis golyókat formázunk, és ezzel díszítjük a roládot.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>