Válasszuk egy a
tojásfehérjéket a sárgáktól. Hámozzuk meg az
almákat, vágjuk negyedekre, és magozzuk ki. Locsoljuk meg
citromlével, hogy ne barnuljanak meg. 1 dkg
vajat melegítsünk fel, futassuk meg benne az
almagerezdeket 1-2 percig mindkét oldalukat. Közben szórjuk meg 2 evőkanál
cukorral. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
vajazzunk ki egy hőálló edényt. A
tojások sárgáját keverjük el a
cukorral fehéredésig, és a fehérjéket verjük habbá egy késhegynyi
sóval, majd forgassuk bele a kikevert krémbe. Öntsük a ki
vajazott tálba, tegyük 5 percre a sütőbe. Majd vegyük ki, tegyük rá az
almagerezdeket, és süssük még 15 percig. Azonnal tálalhatjuk.
Mindössze 40 perc alatt elkészül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>