A Rama
margarint felolvasztjuk, majd beletesszük a cukrot, a
tejet, a
lisztet és a sütőport. Az egészet jó alaposan összegyúrjuk, majd negyed órán át a hűtőben pihentetjük. Eközben a zsemlemorzsához hozzáadjuk a Rama
margarint és a
gesztenyemasszát, ezeket összekeverjük. A tésztát egy gyúródeszkán kinyújtjuk, majd egyforma nagyságú négyzeteket vágunk ki belőle. Minden négyzet közepére teszünk a
gesztenyemasszás töltelékből, majd a tésztát félbehajtjuk, széleit betűrjük, így kis kifliket kapunk. Egy tepsit kikenünk
vajjal, majd ebbe tesszük a kifliket, és közepes fokozaton kb. 20 percig sütjük őket. Miután kivesszük a tepsit a sütőből, a kifliket egyből megszórjuk vaníliás por
cukorral.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>