A kávéból a lehet? legkevesebb
vízzel er?s fekete készül els? lépésben. Ezután belekerül a
cukor, és addig forraljuk, míg be nem s?r?södik. Közben elkészítjük az alapfagylaltot. Feltesszük forralni a
tejet, és közben belerakjuk a hosszában szétszedett vaníliát. A
tojásokat szétválasztjuk és a sárgákat 2 dl még hideg
tejjel simára keverjük. Akkor öntjük hozzá a többi
tejhez, mikor az már forrni kezdett. Gyakran kevergessük, hogy oda ne kapjon az alja. Mikor felforr, vegyük le a t?zr?l és sz?rjük át. A kett?t öntsük össze és adjuk hozzá a
tejszínt. Fogyasztása csak kihülés vagy h?tés után ajánlott. Ha pár órán belül nem használjuk fel, fagyaszzuk le, így napokig nem lesz baja, de vigyázzunk, mert nagyon megn?het a térfogata.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>