Mártsuk a barackokat először forró, majd hideg
vízbe és szedjük le a héjukat.
Adjunk 2 liter
vízhez 1,5 kiló porcukrot és egy félbevágott vaníliarudat. Főzzük fel, majd vegyük takarékra és tegyük bele a barackokat. Pároljuk 20 percen át. Szűrjük le, majd hidegen locsoljuk ismét a barackokra a cukros levet.
Rakjuk a forró
tejbe a vaníliarudat. Kézi habverővel pedig dolgozzuk össze a
tojások sárgáját 300 gramm por
cukorral. Ezután szűrjük le a
tejet és keverjük össze a
tejszínnel és a
tojásos masszával. Főzzük simára, majd hűtsük le és öntsük fagylaltgépbe.
Egy turmixgépben dolgozzuk össze a málnát az ásvány
vízzel, a maradék por
cukorral és a kifacsart
citrommal, majd szűrjük le.
Egy fagylaltkehelybe merjünk egy gombócot a vaníliafagylaltból. Rakjuk mellé a barackot, néhány friss málnát és locsoljuk meg a málnás keverékkel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>