A bort forralni kezdjük, majd beletesszük a
cukorral elkevert
tojást, és miközben hűtjük a felvert
tejszínt is beleforgatjuk. Ezután egy formába öntjük, és a mélyhűtőbe tesszük 1-2 órára. Eközben a
tejet megmelegítjük, és ebben áztatjuk negyed órát a levendulát. Ekkor leszűrjük, majd újra megmelegítjük, és beletesszük a vaníliát. Amint átvette az ízét, ezt is kivesszük, és belekeverjük a
cukorral és
mézzel elkevert
lisztet. Néhány percig főzzük, majd félretesszük. Az ostya hozzávalóit alaposan elkeverjük, majd sütőpapírra halmokat teszünk belőle, és megsütjük őket. Végül a
mézes szószt a tányérokra tesszük, rárakjuk a semifreddo szeleteket majd az ostyával díszítjük, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>