Kevés langyos
tejben megfuttatjuk az éleszt?t, majd összedolgozzuk a
liszttel,
tojássárgájával,
sóval, por
cukorral és annyi langyos
tejjel, hogy közepes keménység? kelt tésztát kapjunk. Végül beledagasztjuk az olajat vagy olvaztott Rama
margarint, és langyos helyen duplájára kelesztjük.
lisztezett deszkán másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk, és mindegyik közepébe jókora üreget vájunk.
Töltelék készítése: az áttört túrót habosra keverjük a
cukorral és a
tojássárgájával, belereszeljük a fél
citrom sárga héját, hozzákeverjük a mazsolát, végül óvatosan, nehogy összetörjön, elkeverjük a 3
tojás habbá vert fehérjét.
Ezzel a túrókrémmel töltjük a tészták üregét, majd megkenjük
tojásfehérjével. Süt?lemezre tesszük ?ket, és rögtön a bekapcsolás után a süt?be tesszük, hogy még a melegedés közben is keljen. Közepes t?znél szép pirosra sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>