» 1,5 csésze porcukor » 2/3 csésze őrölt mandula » 2 tojásfehérje » só » 1 tk. citromlé » 4 tk. kristálycukor » 4 tk. tört zöld pisztácia » Töltelék: » 3 púpos ek. pisztáciamassza » 100 ml tejszín » 1 ek. vaníliás cukor » 2 tojássárgája » 4 tk. vaj » zöld és sárga étefesték
A mandulát keverjük el a porcukorral, és szitáljuk át. A tojásfehérjét egy csipet sóval és a citromlével verjük kemény habbá. Apránként adjuk hozzá a cukrot, és verjük még fényes hab lesz belőle. Forgassuk bele óvatosan a mandulás porcukrot, és tegyük hozzá a zöld pisztáciát. Ügyeljünk arra, hogy ne keverjük túl! Habzsákkal nyomjunk kis halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és hagyjuk 1 órát állni. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és süssük 12 percig a halmokat.
Krém:
Forrósítsuk fel a pisztáciamasszát a tejszínnel és a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a tojássárgákat, a vajat és az ételfestékeket.
Hagyjuk kihűlni a sütiket, majd ragasszuk össze a krémmel.
Előkészület: 25 perc.
Sütési idő: 12 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom