» kivi torta » 4 adaghoz » 13dkg finomliszt » 2ek barna cukor » 5 dkg vaj » 1ek viz » 2,5dl habtejszín » 3tojás sárgája » 2ek kristálycukor » 2kk vaníliás cukor » 2-3kivi » citromfű ízlés szerint » ELKÉSZÍTÉS » Először elkészitjünk a tésztát a sütőbe 200 c » c'ra elömelegitjünk a lisztet a cukrot a vajat és a vizet » konyhai robotgépben gyorsan összekeverjük » a tésztát úgy nyomkojuk egy kb 18cm átmérőjű » tortaformába hogy pereme is legyen majd » a sütő középső rácson tolva15-20percig » sütjük a formában kihülni hagom
ELKÉSZÍTJÜK A VANÍLIAKRÉMET:2DL HABTEJSZÍNT FELFORRALUNK ,MAJD A TŰZRŐL LEVÉVE 10PERCIG ÁLLNI HAGYUNK A TOJÁSSÁRGÁJÁT ÉS A KRISTÁLYCUKORT SIMÁRA KEVERJÜK MAJD TOVÁBB VERVE A FORRÓ TEJSZÍNBE ÖNTJÜK KEVERGETVE NAGYON KIS LÁNGON FELFORRALJUK MAJD ELŐSZÖR SZOBAHÓMÉRSÉKLETEN UTÁNA A HŰTŐSZEKRÉNYBEN ALAPOSAN LEHŰTJÜK A MARADÉK 0,5 DL TEJSZÍNT HABBÁ VERJÜK ÉS A VANÍLIA CUKKORAL IZESITJÜK EZT HABBÁ VERJÜK ÉS A TOJÁSSÁRGÁJÁVAL TELJSZINEN KEVERJÜK A KIVIT MEGHÁMOZUNK ÉS FELSZERELJÜK A VANILIÁS KRÉMES TÉSZTÁT SIMITJÚK TETEJÉN KIVISZELETEKRE ÉS CITROMFŰVEKELL DISZITJÜK
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom