A
tojások sárgáját válasszuk el a fehérjétől.Az
almát hámozzuk meg és reszeljük le. A
tojássárgát a
cukorral keverjük habosra.Adjuk hozzá az átszitált
kakaóport, a diót, az
almát, a darát és egy csipetnyi
sót.A
tojás fehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük a
kakaós masszához. Az őzgerincformát kenjük ki olajjal és szórjuk ki
liszttel.A tésztát öntsük a formábba, majd 160 fokra előmelegített sütőben süssük meg.Vízfürdő fölött olvasszuk fel a Rama
margarint és a feldarabolt
csokoládét, majd keverjük sima krémmé.Vonjuk be a mázzal a kihűlt őzgerincet, és díszítsük
mandulával-,valamint diódarabokkal.
Elkészítési idő: 60 perc
Tipp:Pisztáciával is megszórhatja.
Szerző:
Jenny Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>