» 500 g liszt » 2 teáskanál süt?por » 250 g kristálycukor » 1 vaníliás cukor » 2 csepp mandulaesszencia » 2 késhegynyi ?rölt fahéj » 2 késhegynyi ?rölt kardamon » 2 késhegynyi ?rölt szegf?szeg » egy csipet só » 2 tojás » 200 g puha vaj » 100 g ?rölt mandula vagy mogyoró
Egy tálban jól összekeverjük a süt?poros lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral, a mandulaesszenciával, a sóval, a fahéjjal, a szegf?szeggel, a kardamonnal, a tojással, az olvasztott vajjal és az mandulával vagy mogyoróval. Simára dagasztjuk a tésztát, majd lefedve pár órára h?t?be tesszük. A tésztát ezután vékonyra nyújtjuk és állatformákat szaggatunk ki bel?le, majd kivajazott tepsire tesszük a kekszeket. El?melegített süt?ben 180-200°C-on 10 perc alatt megsütjük ?ket.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom