» 375 g nádszirup » 50 g kristálycukor » 100 g vaj » 1 púpos teáskanál ?rölt fahéj » 1 teáskanál ?rölt szegf?szeg » késhegynyi ?rölt szerecsendió » késhegynyi ?rölt kardamon » 500 g liszt » 2 teáskanál süt?por
A vajat és a szirupot kis lángon olvadásig melegítjük, majd tálba öntjük és hagyjuk kicsit kih?lni. Ezután belekeverjük a fahéjat, a szegf?szeget, a szerecsendiót és a kardamont. A süt?poros lisztet alaposan belekeverjük a f?szeres masszába, majd jól összegyúrjuk. Az így kapott tésztát vékonyra nyújtjuk, majd sütemény szaggatóval kiszaggatjuk a sütiket és kivajazott tepsibe tesszük ?ket. El?melegített süt?ben 180-200°C-on 5-7 perc alatt készre sütjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom