Fogunk egy keverőtálat, beleszórjuk a cukrot, a vanillincukrot, a
lisztet, a sütőport, majd hozzáadjuk a
vajat, a
tejet és a
tojást. Az egészet összekeverjük, összegyúrjuk, majd 1 órát a hűtőben állni hagyjuk. Eközben egy másik tálban összekeverjük a diót, a cukrot, a vanillincukrot, a
tojást, és beleöntjük a
mandulaaromát és a vizet. A tésztát egy gyúródeszkán négyszög alakúra kinyújtjuk, majd megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd a tésztát koszorú formában beletesszük. A
tojássárgáját és a
tejet összekeverjük, majd ezzel kenjük meg a tésztát. Végül közepes fokozaton kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>