» 50 g durvára vágott mogyoró » 2 dl tejszín » 0,5 dl tej » 1 vaníliarúd » 250 g porcukor » 1 dl méz » 30 g vaj
A tejszínt dolgozzuk össze a tejjel és folyamatos kevergetés mellett kezdjük el melegíteni. Főzzük közepes lángon és adjuk hozzá a félbe vágott vaníliarudat, a porcukrot és a mézet. Körülbelül 8-9 perc után dolgozzuk hozzá a sütőben megpirított mogyorót és a vajat is. Ha már elég sima a massza öntsük egy olajjal kikent négyzet alakú formába és 2 órán át pihentessük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom